pixel

Създайте Вашия умен дом с Connected Home

Siemens

В контекста на безпрецедентна енергийна криза в цяла Европа все повече домакинства се насочват към технологични решения, които да им позволят да свият разходите си за енергия, без същевременно да жертват своя комфорт.

За да отговори на техните потребности, Siemens  разработи система за домашна автоматизация Connected Home, която намалява разходите, подпомага пестенето на енергия и изисква минимална поддръжка.

Технология с цел

Екосистемата на Connected Home предоставя удобство и голям потенциал за пестене, наред с бърз и лесен монтаж, експлоатация и поддръжка. Ориентираната към бъдещето технология е част от обширното ни портфолио с продукти и решения, създадени, за да улесняват живота и да допринасят за по-зелено и устойчиво бъдеще.

Connected Home оптимизира потреблението на енергия, като го намалява с до 30%! Системата е базирана на комуникационния протокол ZigBee 3.0, което я прави изключително гъвкава. Инсталацията се осъществява безжично чрез сдвояване на устройствата за автоматизация с хъба и отнема само няколко секунди. ZigBee 3.0 позволява свързването на до 100 IoT устройства към всеки хъб.

За по-лесна и комфортна работа системата се управлява само с докосване на един бутон чрез елегантно и удобно за употреба мобилно приложение, което е с възможност за персонализиране. Тя продължава да работи по предварително зададените графици дори при прекъсване на интернет връзката. Същевременно тя позволява да се управлява отоплението във всяко помещение, гарантирайки гъвкавост, комфорт и удобство.

Siemens

Екосистемата на Siemens Connected Home е ориентирана към бъдещето. Тя има възможност да се адаптира и да свързва нови умни устройства, докато домашната екосистема се разраства. Така тази технология не само допринася за по-ниско и по-устойчиво потребление на енергия, но и тя самата е устойчива.

През следващите месеци развитието и надграждането на Connected Home ще продължи, като постепенно се добавят нови устройства и функционалности. Резултатът е надеждна, цялостна автоматизация за домовете на крайните потребители.

Следете нашите канали за повече информация.

Продуктите от серията „Connected Home“ могат да бъдат намерени в търговската мрежа на нашите дистрибутори:
Ел Ди Джи ООД
Електро Трейд България ООД
Ромстал България ЕООД

Прочетете повече за пълното портфолио на Siemens Сградни продукти.

Сименс

Siemens AG е глобален лидер в областта на електрониката и електротехниката, който работи в сферата на индустрията, енергетиката и здравеопазването. Повече от 160 години Siemens е символ на технологично съвършенство, новаторство, качество, надеждност и глобално присъствие. Компанията е най-големият световен доставчик на екологични технологии, като генерира приходи от „зелени” продукти и решения в размер на 28 милиарда евро за финансовата 2010 година. Siemens е на българския пазар от повече от 130 години, като днес в компанията работят над 450 души, 200 от които са заети в производството на компоненти за трансформатори. Компанията предлага на българския пазар иновативни продукти, решения и услуги от огромното си портфолио – от първата телеграфна мрежа в страната след Освобождението, първите електрогенератори и рентгенови апарати през 20-те години на 19 век, до днешните съвременни решения като най-екологичната електроцентрала работеща в комбиниран цикъл, модернизация на производствените процеси в индустрията, интелигентни сградни технологии, безопасни и ефективни медицински апарати от най-висок клас.

Прочетете също: