Cerberus FIT – надеждна защита от пожар за малки и средни сгради

siemens

Да използваме интелигентни решения не означава непременно те да са сложни или големи. Сега малките и средни по големина сгради могат да бъдат защитени с лесно за реализация и ефективно като разход решение на SiemensCerberus FIT. Новата версия на системата за защитата от пожар е по-надеждна, благодарение на усъвършенстваните си функционалности и повече продуктивност за техническия персонал, който се грижи сградите да бъдат безопасно място.

Интуитивният интерфейс и инструментът за автоматична конфигурация позволяват инсталиране, въвеждане в експлоатация и поддръжка на системата по бърз, лесен и надежден начин. С функцията “отложена сигнализация” при събитие първо бива информиран персоналът, за да идентифицира причината и оцени ситуацията. Това намалява неудобствата за обитателите на по-малки и средни по големина сгради като хотели, детски градини или лечебни заведения.

siemens

Безопасност и непрекъснатост на работния процес при всяка ситуация

Продуктовата гама Cerberus предлага голям избор от устройства за детекция и сигнализация, включително предварително конфигурирания Cerberus FIT: от бързо реагиращи и надеждни пожарни детектори до подлежащи на конфигурация алармени устройства (включително сирени и гласови сирени с лампи, съответстващи на стандарт EN 54), които позволяват “интелигентен” процес по евакуация. Актуализираната система вече поддържа втори контур с възможност за включване на до 252 адресируеми устройства като детектори, сигнализационни устройства и модули. Всички детектори и периферни устройства разполагат с вградени изолатори на късо съединение на контура. В случай на прекъсване контурът се разделя на две линии, осигурявайки функционирането на системата. Това значително увеличава безопасността на обитателите в сградите и осигурява плавното протичане на процесите без прекъсване. Тъй като всяко от устройствата се захранва и от контура, намалява необходимостта от допълнително окабеляване и се постигна по-добра ефективност на разходите.

Интуитивна и лесна работа

Новата версия на контролния панел Cerberus FIT е допълнена с интуитивен интерфейс, включително LED индикатори с лесни за разбиране икони и дисплей. Това елиминира необходимостта от разширено обучение и позволява на поддържащия системата персонал да извършва обикновени оперативни задачи самостоятелно, без допълнителна помощ от експерт. Благодарение на възможността за автоматична конфигурация контролният панел Cerberus FIT регистрира и автоматично прочита всички свързани устройства, осигурявайки бързо въвеждане в експлоатация и интуитивна работа. Интегрираният конфигуратор позволява лесна промяна на зададените настройки на компютър или лаптоп, без допълнителен софтуер.

Cerberus FIT е пожароизвестителна система, която отговаря на EN стандарт. Тя е одобрена и сертифицирана от независимата сертификационна организация LPCB и може да бъде използвана в съответствие със стандарт на приложение DIN VDE V 0826-2.

Новата версия Cerberus FIT осигурява максимална пожарна безопасност за по-малки сгради и увеличава продуктивността на хората, ангажирани с тяхната поддръжка.

За допълнителна информация и контакти: [email protected].

Сименс

Siemens AG е глобален лидер в областта на електрониката и електротехниката, който работи в сферата на индустрията, енергетиката и здравеопазването. Повече от 160 години Siemens е символ на технологично съвършенство, новаторство, качество, надеждност и глобално присъствие. Компанията е най-големият световен доставчик на екологични технологии, като генерира приходи от „зелени” продукти и решения в размер на 28 милиарда евро за финансовата 2010 година. Siemens е на българския пазар от повече от 130 години, като днес в компанията работят над 450 души, 200 от които са заети в производството на компоненти за трансформатори. Компанията предлага на българския пазар иновативни продукти, решения и услуги от огромното си портфолио – от първата телеграфна мрежа в страната след Освобождението, първите електрогенератори и рентгенови апарати през 20-те години на 19 век, до днешните съвременни решения като най-екологичната електроцентрала работеща в комбиниран цикъл, модернизация на производствените процеси в индустрията, интелигентни сградни технологии, безопасни и ефективни медицински апарати от най-висок клас.

Прочетете също: