pixel

Саня Ковачева представя България на тазгодишното Биенале по архитектура във Венеция

Студентката по архитектура от Варненския свободен университет “Черноризец Храбър” – Саня Ковачева е единственият български участник в тазгодишното Биенале по архитектура във Венеция. Проектът за небостъргач, изработен от Саня в екип с италиански студенти, спечели първа награда на международен уоъркшоп по архитектура във Венецианския университет.

Според заданието, многоетажната сграда трябва да бъде в унисон с проекта за небостъргач на дизайнера Пиер Карден, който ще бъде построен в континенталната част на венецианската лагуна. Проектите са изложени като част от фестивалната програма по време на биеналето.

Екипът от млади архитекти, разработили уникалния проект, ще има възможност да стажува в две от най-известните архитектурни студия в света – специализираното в проектиране на небостъргачи “SOM” в САЩ и италианското студио “Алтиери”, работило по проекта на небостъргача на Пиер Карден.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: