pixel

Самолетен хангар се превръща в офис помещения за служители на Google

Google 1

Изграден през 1943 г. с цел построяване на самолета на Хауърд Хюз, „H-4 Херкулес“, самолетният хангар с площ 41 800 кв.м. днес е дом на ново технологично чудо. Обновена и прекроена от архитектурното студио ZGF Architects, 230 метровата седеметажна структура осигурява работно пространство, помещения за срещи, зали за събития и забавления за служителите на Google в Лос Анджелис.

Google 2

Хангарът е включен в Националния регистър на историческите места в САЩ в началото на 90-те години. Запазени са оригиналните 23 метрови дървени арки и дървени стени. Централната покривна греда е изградена наново от незапалими материали. Възстановени в оригиналния им вид са и подпокривните прозорци.

Google 3

Предвид желанието на Google да създава вдъхновяващи пространства и преживявания за своите служители, от проектантите се е изисквал иновативен подход в дизайна. Новата архитектура е разположена във вътрешността на огромния хангар, от двете страни на централната покривна греда, която служи като надлъжна разделителна линия. Всеки нов етаж е различен по форма и височина, като предлага интересни винтидж пространства и позволява на дневната светлина да прониква на всяко ниво. За да подсили ефекта на обединяващ елемент, ZGF Architects концентрира местата за забавление и релакс непосредствено под централната покривна греда.

Google 4

Търсено е улесняване на движението на служителите в хангара с цел насърчаване на взаимодействието между тях. Изградени са мостове, стълби и рампи с лек наклон, които да осигурят лесен достъп до всяко ниво. Използвани са леки мебели и ненатрапчиво обзавеждане, които да позволяват на оригиналната дървена конструкция да се открои. Текстурата по правило замества цвета и архитектите са заложили на матови покрития – полирани метални стенни покрития, бетонни подове и едноцветен килим.

Google 5

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: