С изложба на архитектурни проекти отбелязват Международния ден на архитектурата в Бургас

Burgas

С откриването на традиционната изложба на архитектурни проекти АрхиМория 2019 ще бъде отбелязан Международния ден на архитектурата в Бургас.

Впечатляващата експозиция ще бъде разположена на пресечката на бул. „Богориди“ и ул. „Лермонтов“. Тя е една от най-мащабните от създаването си, с участието на внушителните 25 автори и 60 табла. В изложбата са включени частни, както и много обществени сгради, чието изграждане е в процес или предстои. Изложбата е организирана от Съюз на архитектите в България – Дружество Бургас и Камара на архитектите в България – Регионална колегия Бургас и ще остане свободна за разглеждане от гражданите и гостите на града до края на месец октомври.

От 18:00 в зала 1 на Експо Център Флора ще бъде награждаването на премираните проекти, съпътствано от лекции и презентации на водещи проектанти от страната. Жури в състав арх. Александър Минчев, арх. Христо Топчиев и арх. Георги Бачев ще оценяват проектите и ще връчат почетни грамоти със званието АрхиМаг в категории – интериорен дизайн, еднофамилни жилищни сгради, многофамилни жилищни сгради за целогодишно и сезонно ползване, обществени сгради, градоустройствени и благоустройствени разработки и дипломни работи на студенти по архитектура.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: