pixel

Резервоари за вода за жертвите на земетресението в Турция и Сирия

Възпитаниците на Кралския колеж по изкуствата Пол Мендиета и Берен Каяли са проектирали преносим надуваем резервоар за вода, наречен Deploy, който е дарен в помощ на уязвимите общности в Турция, опустошени от неотдавнашното земетресение.

Резервоарът Deploy е 256-килограмова конструкция, която може да бъде сглобена, надута и готова за използване в рамките на 48 часа. Очакваният живот на резервоара е 20 години, а вместимостта му е 14 000 литра вода.

Deploy

Резервоарът за съхранение на вода Deploy е изработен от патентован материал Concrete Canvas, който преди това е бил използван за покриване на убежища за подпомагане при бедствия.

Мендиета и Каяли създават Deploy като по-достъпна и устойчива инфраструктура за съхранение на вода, която е проектирана за лесно транспортиране и поддръжка.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: