pixel

Решение за нисковъглеродни материали – ECOPlanet от Holcim

ECOPlanet

Holcim е производител на иновативни и устойчиви строителни решения за световните пазари. Днес строителният сектор генерира 38% от емисиите на CO₂ в света. Една трета от този отпечатък се получава на етапа на строителството, докато сградите в експлоатация генерират останалата част. ECOPlanet на Holcim е широка гама от зелен цимент, който предлага 100% ефективност при намаляване на емисиите на CO₂ с поне 30% в сравнение със стандартния цимент (CEM I).

ECOPlanet

Материали

Характеристиките на ECOPlanet се получават чрез разработване на екологични формули с алтернативни материали, като например калцинирана глина, и чрез използване на алтернативни горива, получени от материали в края на жизнения им цикъл по време на производствения процес. Където нормите позволяват, Holcim произвежда смесите ECOPlanet с рециклирани отпадъци от строителство и разрушаване на сгради (CDW), като по този начин допълнително усъвършенства профила си на устойчивост и стимулира кръговото строителство.

ECOPlanet

Приложение

Понастоящем ECOPlanet има различни високоефективни приложения и се използва в проекти по целия свят. Сред тях са стадиони, мостове, язовири, високи сгради и други големи конструкции със специфични технически изисквания.

ECOPlanet

Снимки – Холсим

Компанията е представена на българския пазар от Холсим България.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: