pixel

Ремонтът на ”Цариградско шосе” започва напролет

цариградско шосе

Ремонтите на входовете на столицата – „Цариградско шосе” и „Ботевградско шосе”, ще стартират напролет. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери реконструкцията на моста на над р. Лесновска.

Ще се ремонтират основите на надлезите на „Цариградско шосе” при булевардите „Г. М. Димитров” и „Ал. Малинов”. Нов асфалт ще покрие участъка между 4-ти километър и отбивката за жк „Младост”. Ще се разшири и самото платно с по три метра в посока

Освен това ще бъдат ремонтирани и подлезите при Орлов мост и Окръжна болница. Целият ремонт на „Цариградско” ще глътне над 10 млн. лв.

„Осъзнаваме, че това е най-важната и натоварена пътна артерия в столицата, за това реконструкцията ще се прави на етапи и движението няма да се спира“, обясни Фандъкова пред вестник „Монитор“.

По това време ще се прави и ремонтът на булевардите „Ботевградско шосе” и „Сливница” в частта от „К. Величков” до „П. Дертлиев”. Първоначално беше предвидено ключовите шосета в столицата да се ремонтират основно тази година.

Забавянето на обновяването обаче не е по вина на софийското кметство. Причината е, че те ще се ремонтират с пари от Европейската инвестиционна банка, а тя е пратила оценителската си мисия не през февруари, както първоначално е била уговорката със Столична община, а през май месец. Така одобряването на кредита от 50 млн. евро се забави.

Отделно догодина ще бъдат ремонтирани пет надлеза на бул. „Ботевградско шосе” и мостът над „Захарна фабрика”. За тях от кметството са предвидили малко над 20 млн лв.

Днес ще се отворят и ценовите оферти за ремонт на четири ключови трасета в столицата Кандидатите ще наддават за обновяването на бул. „Никола Мушанов” от бул. „Възкресение” до ул. „Житница” и на бул. „Овча купел” от ул. „Житница” до бул. „Цар Борис III”.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: