pixel

Rehau – лъчисти системи за жилищни и обществени сгради

рехау

Откакто компанията е създадена през 1948 г, Rehau се стреми да намери нови области за приложение на полимерните материали и в същото време да замени традиционните материали  с по-ефективни, както и да използва креативни решения за да предложи по-голяма добавена стойност на клиентите си.

В началото Rehau се е утвърдила успешно в Германия и съседните западни страни. Това е последвано от експанзия в цяла Европа и Северна Америка, както и Азия и Австралия. Днес Rehau е представена в повече от 50 страни по света на всички континенти.

Като премиум марка за полимерно базирани решения, компанията е световен лидер в областите строителство, аутомотив и индустрия.

строителство

Все по често споменаваната в общественото пространство тема за енергийна ефективност набира все по голяма популярност, но все още остава до голяма степен неразбрана от мнозинството.

Енергийната ефективност е процес съвместяващ в себе си три основни етапа:

•    Производство на енергия от ВЕИ;
•    Дистрибутиране на енергията ефективно;
•    И запазване на самата енергия веднъж доставена в сградната обвивка.

В България основно се коментира третия етап който цели запазване на енергията, но без целенасочени мерки и в другите две направления резултата ще бъде частичен и на парче.

Като световен лидер в областта Рехау предлага решения и в трите направления – Като се започне от системи за използване на земната топлина (Геотермия), премине се през многообразието на лъчисти системи за отопление/охлаждане и се стигне до флагмана на прозоречните системи на Рехау – Генео.

Днес ще представим различните стандартни лъчисти системи за жилищни и обществени сгради. Те според начина на полагане се делят на системи за сухо и мокро полагане.

Рехау Varionova

Системи за мокро полагане

Система Varionova

мокро полагане

Релефната плоча на Рехау Varionova се доставя в комбинация с изолация от ударен шум и от експандиран полистирол с обща дебелина от 3 см. Системата предлага изключителна бързина и качество на полагане заедно със сигурно прикрепване  на тръбите към подложката.  Специалният релефен контур позволява стъпки на полагане равни или кратни на 5 см. Системата се прикрепва без допълнителен инструмент.

Система Tacker – Такер плочата на Рехау е покрита с водонепроницаемо  и устойчиво на скъсване РЕ тъканно фолио, което изолира срещу водата от замазката и влагата. Както и при горната система могат да се реализират стъпки на полагане кратни на 5 см. Свързването на тръбите към изолационната подложка изисква специален такер инструмент.

Системи с носеща мрежа и шини – системите се прилагат основно при специални изисквания към подовота конструкция – повишена товароносимост примерно – те позволяват използването на изолационен материал различен от системите на Рехау.

Tacker

Системи за сухо полагане

Тези системи основно се използват при саниране на сгради или помещения с малка светла височина. При тях няма полагане на замазка или подобни мокри процеси. По своята същност те представляват отново изолационна подложка, ламела от материал – алуминий или подобен материал, който да подобрява топлоотдаването и слой от гипсофазер върху който се полага завършващото покритие. Цялата височина на системата е в рамките на 5 см. И голямо предимство е липсата на време за реакция на системата.

сухо полагане

Охладителни тавани – тези системи се полагат основно в обществени сгради, но няма никаква пречка да бъдат използвани в жилищни. Тяхната основна функция е охлаждане, но могат да бъдат използвани и частично за отопление. Те представляват готови елементи с вградени тръбни серпентини и монтажа им не се различава много от монтажа на стандартен гипсокартонов таван. Отличават се с голямо бързодействие и лесен монтаж.

Охладителни тавани

Акустични таванни елементи – това е нов продукт на Рехау, който е комбинирал в себе си предимствата на гореописаната система и е добавил възможността за подобрение на акустиката в помещението. Една иновативна система за по добра работна среда!

Акустични таванни елементи

Лъчистите системи имат много предимства от комфортна гледна точка – те са невидими, не предизвикват течение и са в същото време гъвкави благодарение на многообразието на варианти. Те са идеални в комбинация с ВЕИ, нямат поддръжка и в същото време ви пестят пари от принципа на разпространение на топлината.  Рехау има вече повече от 25 години опит в тази област и за това говорят многото референтни обекти по целият свят. Повече информация можете да намерите на сайта на фирмата в България www.rehau.bg.

Рехау

Като премиум марка за полимерни решения, Rehau е международен лидер в областта на строителството, автомобилостроенето и индустрията. Ние генерираме непрекъснат растеж самостоятелно - с иновативна сила и компетентност в технологиите за повърхности, както и в разработването на материали и системи. Около 20 000 служители на 170 места по света са ангажирани с успеха на нашата независима семейна компания.

Прочетете също: