pixel

Производители на термодървесина на конгреса в Кьолн

Thermory

На 17 и 18 октомври светът на строителството с дърво ще се срещне в Кьолн. На ​​16-ия Европейски конгрес за дървени конструкции EBH, компания Thermory ще покаже какво има значение на практика за дизайнерски ориентирани строителни проекти при избора и обработката на дървен материал за фасади и тераси.

С термодървесината от Thermory фасадата и терасата могат да бъдат проектирани като визуално цяло. Преходът между пода и стената изглежда плавен. Майсторът дърводелец и строителен инженер Кристиан Понграц, управляващ директор на Thermory Германия, подчертава: “Изисканото дизайнерско дърво придава на всяка къща спиращ дъха красив силует. Ако преходът от тераса, покрита с термодървесина, към фасадата, която също е покрита с термодървесина, е проектиран по такъв начин, че хоризонталната и вертикалната равнина визуално се сливат, се създава впечатление за безгранична шир. Все едно вървиш към хоризонт, изработен от фино дърво, който сякаш никога няма да свърши.”

Безброй сгради в над 50 страни по света са проектирани с термично рафинирано дизайнерско дърво от естонския лидер на световния пазар Thermory. Thermory също така оформя тенденцията към термодървесина в Германия, Австрия и Швейцария от много години. Според производителя, търсенето на термично обработена дървесина за фасади и тераси се е увеличило значително, особено в немскоговорящите страни.

Продуктите на Thermory се използват за широк спектър от приложения в ориентирания към дизайна строителен сектор.

Пионерското развитие на природния ресурс дърво се основава на принципите на термичното усъвършенстване. В първата стъпка цялата влага се отстранява от строителния материал. След това естественият материал се довежда до точно определена температура за определен период от време.

Ефектът: физическите свойства на материята се променят с промяната на клетъчната структура. Това прави възможно използването ѝ като издръжливо дизайнерско дърво. Докато естественото зърно остава видимо, цветовият нюанс може да се променя целенасочено. По този начин почти няма ограничения за разкрасяването на фасади, тераси и интериори.

Снимка: Thermory

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: