Профилите на Schlüter – устойчивост без специални грижи

Schlüter

DILEX-EKE и -EF на Schlüter са еднокомпонентни ъглови профили за вътрешни ъгли на стената. Те могат да се използват и като гъвкава връзка между пода и стената, когато няма монтирано плаващо подово покритие.

Трапецовидно перфорираните странични крака на профилите са здраво закрепени в леглото от лепило под плочките. При Schlüter-DILEX-EKE на единия крак на профила се оформя камера, в която могат да се вмъкнат изрязани ръбове на плочките. Плочките са прикрепени от двете страни към профила с разстояние за фугите. Те могат да бъдат изравнени с ръба на профила или да бъдат поставени на около 2 мм по-дълбоко, така че дебелината им да може да се променя. Фугите между профила и плочките трябва да бъдат изцяло запълнени с фугиращ разтвор (ако е необходимо, още при полагането с лепило).

Материалът е устойчив на химическите натоварвания, които обикновено възникват при покритията с плочки, на UV и атмосферни влияния, както и на гъбички и бактерии. Подходящ е за контакт с храна и се характеризира с висока устойчивост на голям брой киселини, основи, масла, мазнини и разтворители.

Schlüter-DILEX-EKE и -EF не изискват никакви специални грижи или поддръжка. Почистването се извършва в хода на почистване на плочките с домакински препарати.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: