pixel

Принтирането на 3D къщи ще става два пъти по-бързо с новия принтер ICON Vulcun II

Vulcan II Технологична компания от Остин представи Vulcan II – 3D принтер, който може да отпечата къща до 180 квадратни метра, като себестойността на конструкцията е два пъти по-ниска от тази при традиционния метод на строителство. Принтерът Vulcan II е четири пъти по-голям и два пъти по-бърз от предишната модификация и ще бъде първият ICON строителен 3D принтер на разположение за поръчка. Дизайнът му е проектиран специално за бързо и икономично отпечатване на едноетажни жилищни сгради със свободно оформление.

Vulcan II Работният панел на принтера с регулируем диапазон се увеличава за печатане на обекти до 180 кв.м., а транспортирането на устройството се извършва в специално ремарке без допълнителна настройка на място. Чрез повишаване на нивото на автоматизация и специален софтуер, дори оператор с базови 3D умения може да управлява новия принтер.

Vulcan II Височината на устройството от 3,5 метра позволява изграждането на стени с височина до 2,4 метра. Ширината на обхват на повърхността е до 8,5 метра с височина на слой от строителна смес от 2,5 см. и дебелина 5 см., докато скоростта на печат в хоризонталната равнина варира от 13 до 17 см/сек. Специално за принтера Vulcan II, ICON създава Lavacrete – циментово-варова мазилка, която е преминала всички необходими тестове за строителни материали и човешка безопасност.

Целта на компанията е да предефинира подхода към строителството и да направи жилищата достъпни за всички по света. В проекта участва и екип от глобални инвеститори, които подкрепят ICON в тяхната кауза. Първите доставки на строителния 3D принтер Vulcan II ще започнат още през следващия месец и компанията обещава активно да приема поръчки за 2020 година.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: