pixel

Приключва ремонтът на Женския пазар

jenski pazar

На 15 август приключват строителните дейности на Женския пазар в частта от ул. „Кирил и Методий“ до ул. „Екзарх Йосиф“. След издаването на акт 16, в началото на септември пазарът ще бъде открит, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери ремонта.

Цялостната реконструкция на пазара включва подмяна на настилките, изграждане на 90 нови търговски обекта от дърво и метал (четири големи и три малки сгради), художествена галерия, заведение за хранене.

Поставени са 16 подземни контейнери за боклук, има детска площадка и зони за отдих.

Ремонтът е на стойност 8, 2 млн.лв., осигурени по инициативата „Джесика“.

Столичният кмет посочи, че забавянето на откриването се дължи на градушката от миналия месец, повредила част от стъклата на покривните конструкции. Сега те се подменят с по-здрави за сметка на фирмата-изпълнител, предстои да бъдат застраховани.

60 търговски площи вече са отдадени под наем, утре приключва конкурса за останалите обекти, каза Фандъкова, цитирана от БТА.

Тя съобщи, че в района ще бъде увеличено полицейското присъствие, за да се намали престъпността и мястото да стане атрактивно и приятно.

Кметът призова собствениците на жилищни сгради наоколо да се погрижат за тяхната безопасност, защото състоянието на някои от тях е лошо, има и една сграда, която предстои да бъде разрушена.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: