pixel

Приключи санирането на първите две сгради по проекта за енергийно обновяване на българските домове

sanirane

Приключиха строително-монтажните работи на първите две сгради, санирани по проект „Енергийно обновяване на българските домове“ в София, съобщават от Министерството на регионалното развитие. Кооперациите  са пред въвеждане в експлоатация, с подписани Акт обр. 15. /констативни актове за установяване на годността за приемане на строежа /.

sanirane

Строителните дейности започнаха в края на месец април т.г. Сградите,  намиращи се  на ул. „Чарлз Дарвин“ № 3, район „Изгрев“, и бл. 17,  район „Илинден“, ж.к. „Захарна фабрика“ в София, са изцяло обновени. Извършено е  топлинно изолиране на външните стени на сградите,  пребоядисване на фасадите, монтирана е нова дограма с рамка от поливинилхлорид и стъклопакет с високо термично съпротивление. Положена е топлинна изолация на покрива, пода и на тръбната мрежа за горещо водоснабдяване, която също е изцяло подновена. Обновени са и общите части на жилищните блокове. Общата стойност на строително-монтажните работи е 250 192.48 лв. с ДДС.

Изпълнението на проект „Енергийно обновяване на българските домове“ се финансира с общо 50 109 134,20 лв. чрез Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: