pixel

Преносими компресори с повече издръжливост и лесно транспортиране

Doosan

Наскоро Doosan Portable Power представи нова гама малки преносими компресори за европейския пазар. Това включва четири нови модела с капацитет от 2,5 до 5 кубически метра в минута, които са разработени с фокус върху простотата, издръжливостта, надеждността и възможността за транспортиране.

Около 70% от пазара на мобилни компресори в ЕС се състои от машини с капацитет между 2 и 5 кубически метра в минута. Най-важните европейски пазари са Великобритания, Германия, Австрия и Швейцария, Франция и страните от Бенелюкс (Белгия, Холандия и Люксембург), които заедно съставляват повече от 70% от индустрията и покриват много сектори.

“За новите малки компресори първото число в обозначението на модела показва налягането в бари, второто число представлява номиналния въздушен поток в кубични метри за минута, докато числото 5 в края показва двигател, съвместим със Stage V,” пояснява Doosan. “Има три модела с номинално налягане от 7 бара. Новите модели 7/25, 7/45 и 7/55 се задвижват от двигател Yanmar Stage V и предлагат скорост на въздушния поток съответно от 2,5, 4 и 5 кубически метра в минута. Гамата от малки компресори се допълва от новия модел с обозначение 14/35 с по-високо налягане. Той предлага обем на подаване на въздух от 3 кубически метра в минута при работно налягане от 13,8 бара,” обяснява производителят.

Doosan

Kомпресорите, оборудвани с ECOmizer, автоматично регулират налягането и скоростта на двигателя в зависимост от цикъла на мощност, за да намалят до минимум емисиите и работния шум, като същевременно оптимизират разхода на гориво. Друго подобрение при новата гама малки компресори e актуализираният контролен панел, който е позициониран на ново място с цел по-ергономичен достъп и сега е защитен от заключващ се капак. Прост механичен манометър показва налягането, а при моделите с електронно управлявани двигатели има допълнителен превключвател за DPF регенерация.

Снимки – Doosan.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: