pixel

Предложения за строителството от последно поколение на Архитектурно-строителна седмица 2020

Насърчавайки кръговата икономика, бизнес-строителното изложение на България събира сектора от 25 до 28 февруари.

Високите стандарти в съвременното строителство налагат използване на продукти и материали от последно поколение. Спирайки вниманието на бои със спецефекти, изолационни системи от последно поколение, сламени панели и още много, в следващите редове представяме някои от най-модерните решения в строителството от секторите „Груб строеж и външни довършителни дейности“ и „Индустриално строителство и оборудване“. Възможността ни дадоха организаторите на Архитектурно-строителна седмица 2020. Изложението ще се проведе от 25 до 28 февруари в Интер Експо Център.

Топлоизолация, екопанели от слама и специална боя

Сандвич-панелите са сред съвременните решения за фасади, стени и покриви. Предпочитани за създаване на красиви и устойчиви дизайни, тях ще представя Технопанел. Като строителен материал за бърз и надежден монтаж, сред предимствата им са екологичност, топлинна изолация, пожаробезопасност, звукоизолация, водонепроницаемост, ниско тегло и експлоатационен живот до 40 години. Със сандвич-панели и фасадни системи се включва и Ruukki. А професионалистите от ТЕРАЗИД ще ни запознават с последните си предложения при лепилата, мазилките и топлоизолациите.

Присъстващите ще открият и качествата и приложенията на топлоизолационните системи DEKOTHERM от ОРГАХИМ. Съчетаващи сигурна защита, ефективност, комфорт и уют, те осигуряват здрава и защитена фасада, контрол на температурата през лятото и зимата, намалявайки разходите за отопление и охлаждане. Компанията ще представи и DEKO di marmo – декоративната, безфугова подова настилка с отворена структура. Ползите от нея можем да открием при изграждането на басейни, паркинги, гаражи, тераси, СПА центрове.

Екологични и енергоефективни са екопанелите от ръжена слама от БАРБАЛИ. Благодарение на правилната им геометрия с тях се строи бързо, а внедрените материали осигуряват топлина през зимата и прохлада през лятото. С все по-широко приложение са и акрилатните бои, съобразени с изискванията на клиента, акцент на БОРО ТЕРАКОЛ. За оформяне на специалните ефекти се използват ефектни валяци или специални дунапренови гъби, създаващи различни ефектни структури върху гладките покрития. Компанията се фокусира и върху „Брилянт Декоративна“ – силиконова мазилка със специални ефекти и топлоизолационната система “БОРОТЕРМ”.

Един материал=много приложения

Железен силикат. Познат и като фаялит, той е високо ценен заради богатата си приложимост, с която ще ни запознаят специалистите от АУРУБИС. Железният силикат е съвместим с варовик, глина, клинкер, почви, цимент, пясък, чакъл, битуми, полимери, епоксиди и др. Заради това е предпочитан елемент при създаване на транспортен бетон, елементи, керамични изделия, асфалтови смеси, индустриални покрития.

Да внесем естествена светлина!

Внасянето на максимално количество естествена светлина в сградата е пряко свързано с опазването на околната среда. Как обаче да направим това? Решение ни дава прозорецът за плосък покрив DXW от Фирма НОРТОП. С подсилена структура и нехлъзгащо се покритие, той осигурява естествена светлина в помещението и едновременно с това може спокойно да стъпваме по него…

За покрива

Бизнес изложението ще даде възможност да се запознаем с качествата на битумните керемиди IKO от АРМОРМАТ. Преимуществата на металните керемиди ще демонстрира ROOF Company. Продуктът се отличава със здравината си, не се нуждае от почистване и не губи качествата си. Металните керемиди се отличават с лекото си тегло, възможността да се поставят върху вече конструирани покриви и енергоефективността си.

С акцент върху хидроизолациите в Архитектурно-строителна седмица 2020 се впуска Домус Ен Джи. Сред тях са RubberGard™ EPDM – ЕПДМ гумени хидроизолации. Собствениците на сградите и проектантите могат да изберат системата, най-добре подхождаща на проекта. С хидроизолационните си решения се включва и ИЗОМАКС.

И още…

Машините, оборудването и технологиите са с основно значение за развитието на сектора. Те ще ни бъдат представени от Евромаркет. Ако се питате дали ще откриете нужните крепежни елементи, отговорът е положителен. Сред фирмите от сегмента е и ИТТ България с персонализирани комплексни решения. С богатото си портфолио от материали и услуги се включва HTI България. Плоскости, профили, мазилки, аксесоари за монтаж и още много ще ни представят специалистите от KNAUF. Технологиите си ще ни представи и HENKEL.

Високотехнологични и с индивидуален подход към клиента. По този начин бихме определили решенията и услугите, които ще бъдат представени на Архитектурно-строителна седмица от 25 до 28 февруари в Интер Експо Център. Посетете сайта на изложението – buildingweek.bg и направете своята онлайн регистрация за безплатен достъп до събитието ТУК.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: