pixel

Предават Дунав мост 2 на транспортното министерство

дунав мост

Източник: 24chasa.bg

Предстои подписването на акт 15 и предаване на собствеността на Дунав мост 2 от строителя, испанската фирма FCC, на възложителя – българското министерство на транспорта, съобщиха от информационния офис на проекта.

Преди това ще бъде подписан акт 14, след като бяха направени проби за скорост и натоварване на автомобилния и железен път на съоръжението. При прообите с камиони и вагони, натоварени с камъни, специална апаратура е отчитало параметрите на моста. Не са регистрирани резонансни явления, при които трептенето и вибрацията на самия мост да съвпаднат със скоростта на влаковата композиция и да доведат до неприятни последици.

Двудневни изпитания са доказали 30 % по-висока сигурност на трансграничното транспортно съоръжение от предвидено изчислената и заложена в проектната документация.

Изпитванията се наблюдавани от инж. Алберто Бергара, управител на FCC Construccion – България, представители на надзора проф. Марио Гълъбов, проф. Димитър Димов, Константин Жипонов и др.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: