pixel

Покриват част от разкопките на ”Лъвов мост”

luvov-most

Налага се част от разкопките на „Лъвов мост” да бъдат отново покрити, тъй като има опасност за археологическия екип. Това коментира Надежда Кирова, директор на Общински културен институт „Музей за история на София”, писмо до медиите, в което се твърди, че археологическите открития там се заличават като се зариват с пясък.

Тя обаче бе категорична, че нищо нередно не се извършва, цитира я „Фокус” .

По думите й в момента разкопките са в своето начало и се налага част от това, което са разкрили, да бъде покрито с пясък.

„Отгоре виси колектор, който е част от стара канализация и на практика е опасно да продължат проучването. Така, че разкритите обекти, ще бъдат покрити с пясък, за да не бъдат нарушени и след като бъде премахнат колектора, ще продължат с разкриването”, обясни Кирова.

Тя критикува, че без разрешение на ръководителя на проучването се е снимал археологически обект.

Кирова добави, че ръководителят има издадено легално разрешение и носи отговорност за това, което прави, с екипа си.

По думите й има открити монети при разкопките на „Лъвов мост” и ще бъдат предадени в Музея за история на София.

В края на април стана ясно, че срокът за изграждане на новото кръстовище на Лъвов мост в София ще се забави с няколко дни. Съоръжението ще бъде готово до края на октомври.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: