pixel

Пловдив ще получи 100 млн. лв. евросредства

evropari

100 млн. лв. ще получи Пловдив по Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020“. Това съобщи днес в града под тепетата зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова, цитирана от „Топ новини“.

Средствата ще могат да бъдат използвани за благоустрояване на градската среда, както и за обекти от социалната и културната инфраструктура, въвеждане на мерки за енергийна ефективност в общински сгради и др.

Заедно с кмета на Пловдив Иван Тотев, Николова направи първа копка за изграждане на 48 километра нови велоалеи. Инфраструктурата е част от големия транспортен проект на Пловдив, чиято обща стойност е близо 46 млн. лева.

„Пловдив ще има общо 60 км велоалеи, което на практика го прави градът с най-дългата велозона в България. Градът се намира на площ от 100 кв. км и 60 км велоали на практика означава велотранспорт почти в целия град“, коментира Тотев.

Алеите за велосипедисти са за около 14 милиона лева. Предвижда се и преустройство на прилежащата инфраструктура  от бордюри и тротоари, вертикална и хоризонтална маркировка, изграждане на 690 велостоянки.

Срокът за изпълнение на проект „Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в Пловдив” е 230 дни.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: