Плоскости Rigips Habito – подходящи за всички сегменти

RIGIPS

Изцяло ново поколение плоскости на гипсова основа, произведени по иновативна технология, която осигурява много високи физико-механични показатели – здравина, удароустойчивост, повърхностна якост и пожароустойчивост.

Преди две години Saint-Gobain Rigips за пръв път представи своята иновация в изграждането на вътрешни пространства Rigips Habito. Плоскост специално разработена, за да задоволи изискванията на съвременното, висококачествено жилищно строителство в Европа. Силните страни на този уникален гипсокартон от тогава привлякоха голям интерес извън този сегмент.

RIGIPS

Независимо дали става въпрос за жилище, хотел или търговски център, училище или болница, заданията за проектиране, както и специфичните изисквания на инвеститора и изпълнителя винаги са много високи. Функционалността, свободата на дизайна, икономичността и устойчивостта, както и безопасността и комфортът на потребителя са еднакво важни. С Habito, Rigips изграждането на стени и тавани, изцяло съобразени с изискванията на потребителите и безпроблемно монтиране и преместване на различни предмети по стените, без допълнително укрепване, без никакви специализирани инструменти и аксесоари.

RIGIPS

Плоскостите Habito са коренно различни от обикновения гипсокартон. Те имат много висока повърхностна твърдост и здраво ядро, което предпазва от изтръгване на фиксиращите винтове. Това позволява окачването на тежки товари до 15 кг върху повърхността само в една точка.

Върху стените Habito могат директно да се монтират рафтове, шкафове, телевизори и др., без да е необходимо предварително пробиване или използване на специализирани крепежни елементи и рамки. Монтажът се извършва само със завинтване към стената с обикновени винтове за дърво. Впоследствие точките за монтаж на товари – мебели, уреди, електроника и др. могат безпроблемно да се преместват от едно място на друго, без това да влияе на повърхността или устойчивостта на стената. Всичко това осигурява голяма гъвкавост при оформяне и промяна на интериора.

RIGIPS

Конструкциите от гипскартон с Rigips Habito са идеални за използване при:

– висококачествено жилищно строителство;

banya

– преградни и предстенни обшивки с повишена здравина за училища и спортни съоръжения;

koridor

– гъвкави решения за търговски обекти;

drehi

– решения с много високи изисквания за хотели;

hotel

– устойчиви системни решения за болници;

office

Характеристики на плоскостите:
Импрегнирана пожарозащитна плоскост с висока товароносимост и устойчивост на удар Habito Н Hydro DFRIH1 12,5 мм.

RIGIPS

Изключителен продукт от Rigips за изграждане на вътрешни преградни стени и предстенни обшивки в помещения с нормална или висока влажност.
– стаи, коридори, кухни и бани на апартаменти;
– коридори, болнични стаи и санитарни помещения в болници;
– стаи, коридори и бани на хотели;
– преграждане на пространства в спортни зали, където се изисква устойчивост на удар;
– изграждане на стени между апартаменти с устойчивост на взлом.

Сен-Гобен България

В България Saint-Gobain е представена от направленията Ecophon, Isover, Rigips, Weber и представителствата Glass, Formula и PAM. Компанията разполага с два завода на територията на страната и има 96 служители.

Прочетете също: