pixel

Плоскости Egger в училище и детска градина Монтесори

EGGER

Успешната трансформация на замъка в Хоставице, извършена от дизайнерското студио Opálka, придава на модерното училище и детската градина необичайна лекота и елегантност.

Целта на архитектите при проектирането на частното училище и детската градина е била да свържат екстериора с обновения интериор и да създадат пространство за децата, в което те да се развиват, като използват нетрадиционни елементи, които насърчават техните творчески и игрови способности и им дават известна степен на свобода.

Въпреки че училището и детската градина имат много общи неща, подходът към обновяването е различен. В детската градина трябваше да се внимава по-малките деца да не се чувстват „погълнати“ от пространство с високи тавани, както и да се спазват принципите на обучението Монтесори. Използвани са елементи и материали с преобладаващо естествен характер. Облаците са повтарящ се дизайнерски мотив в зоната на детската градина, а фигурите на птици са използвани като символ на свободата. Вътрешните пространства на училището са отражение на прогресивния метод на преподаване и са предназначени не само за децата, но и за родителите и учителите. Зоните за отдих и местата за срещи на учители, деца и родители, като кафенето и физкултурния салон и общото помещение, спомагат за създаването на приятелска атмосфера.

EGGER

При обновяването са използвани материали на EGGER, като например F094 ST15 Black Copper Cipollino Marble за островната пейка и U999 PM/ST2 Black PerfectSense Matt за високите шкафове. H3303 ST10 Natural Hamilton Oak е използван за дървените елементи, масите, шкафовете и чекмеджетата. За белите елементи е избран декор W1000 ST38 Premium White.

Снимки: EGGER

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: