pixel

Петзвезден хотел на мястото на столичното кино ”Сердика”

bisheto-kino serdika

Една от най-големите хотелски вериги в света влиза в България с висококатегориен хотел (клас „пет плюс“) в центъра на София.

Първият хотел от веригата в България ще бъде построен в София на мястото на бившето кино „Сердика“ и се очаква да отвори врати през 2018 г., съобщи Министерството на туризма.

Това е станало известно на среща между министъра на туризма Николина Ангелкова с Такуя Аояма, вицепрезидент за развитието на веригата „Хаят“ а Европа, Африка и Близкия изток и Лъчезар Тодоров, изпълнителен директор на компанията „Тера тур сервиз“, свързана с генералния директор на „Лукойл България“ Валентин Златев – партньор от българска страна.

„Работим за осъществяване на това инвестиционно намерение повече от 7 години, но вярваме, че сега е дошъл правилният момент“, е заяви Лъчезар Тодоров. Той е подчертал, че е много важно, че вече има самостоятелно Министерство на туризма, което координира работата в сектора и същевременно е налице силната амбиция и ангажираност на мениджмънта на веригата с този проект.

„България посреща много туристи и ние искаме те да останат по-дълго тук, за което ще им предложим и най-добрите услуги и материална база“, е посочил Такуя Аояма.

Hyatt Hotels Corporation е водеща световна хотелиерска компания с портфолио от 12 бранда и 652 имота в 53 страни.

Прогнозите сочат, че обектът ще привлече интереса на повече чуждестранни посетители, включително и на дългогодишните гости на веригата, за събитиен и конгресен туризъм, както и за културно-исторически и сити турове в столицата.

Министерството ще продължи да подкрепя такива инициативи, защото са важни както за развитието на сектора, така и за развитието на икономиката на страната, заяви министър Ангелкова. Тя информира, че се водят разговори и с други големи хотелски вериги.

Водят се разговори с пет големи хотелски вериги, които са с интерес към Черноморието. Става дума за брандове хотели, които се свързват с изключително високо качество на услугата и водят след себе си своите клиенти, уточни министърът.

Това според Ангелкова е предпоставка страната ни постепенно да се позиционира във високия сегмент на пазара.

По време на конференция за инвестиции в туризма, министър Ангелкова съобщи, че в хотелите с четири и пет звезди има ръст на туристите от 4 на сто за 2015 г., като 11 милиона от общо 21 млн. нощувки за миналата година са били в хотелите от тези категории.

Това показва, че хората търсят високо качество, че имаме възможност да разгърнем нашия потенциал в този сегмент, коментира министърът.

Туризмът е във фокуса на работата на правителството, подчерта Николина Ангелкова, като заяви, че през последните години са вложени близо 340 милиона лева в 6 пречиствателни станции по морето и 340 километра канализационна мрежа, за да се гарантира чистотата и комфорта за туристите.

Усилия са насочени и в изграждането на пътна инфраструктура, за да се осигури достъпността на цялата страна.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: