Пелетни съоръжения за жилища и офис сгради

burnit

За да бъде зимата топла и уютна, от ключово значение е отоплението у дома и в офиса да е ефективно и надеждно. В края на зимния сезон идва време да направим равносметка и да започнем да проучваме и планираме оптимизирането на отоплителната си система. burnitИстински добрите уреди за отопление са тези, които осигуряват постоянна здравословна температура в жилището на достъпна цена, без да изискват постоянно внимание и обслужване.

Водени от максимата да подобряват живота на хората, като същевременно съхраняват баланса в околната среда, инженерите на BURNiT комбинират най-доброто от модерните технологии и природните ресурси, за да създадат надеждни и ефективни отоплителни съоръжения. Фаворити на любителите на съвременните технологии и „умни“ къщи са автоматизираните пелетни котли. Те имат вграден микропроцесор, напълно автоматизирано запалване и пелетоподаване, изискват минимално обслужване и поддържат оптимална, равномерна температура в цялото жилище при минимални разходи.

burnitВсеки котел BURNiT е оборудван с водна риза и освен отоплението на дома, може да обезпечи подгряването на битовата вода в бойлер със серпентина. След като се настрои желаната температура, вградените датчици следят температурата в котела и в подвързаните към него бойлер и буфер, и я поддържат. Самопочистващата се функция на горелката при някои от моделите спестява допълнителни усилия и време за поддръжка, а вградената циркулационна помпа прави отоплителната инсталация още по-ефективна и икономична.

По желание, пелетните котли могат да се управляват изцяло дистанционно от мобилно устройство, благодарение на опционалния WI-FI контролер. Това е огромно удобство, особено ако котелът е инсталиран в отдалечено сервизно помещение.

burnitЗаради безкомпромисното качество и грижата, с която се произвеждат, пелетните котли BURNiT са сред първите отоплителни пелетни съоръжения, отличени и сертифицирани за Екодизайн още в началото на 2016 година. Сертификатът за Екодизайн гарантира, че котлите BURNiT са преминали успешно редица лабораторни тестове в независими лаборатории и отговарят на стриктните критерии по директивата, като производството и употребата им не нарушават екологичния баланс.

При съоръженията с марка BURNiT сигурността е основен приоритет, гарантиран от високотехнологични защити и датчици, следящи постоянно показателите на горивния процес. В случай на прекъсване на електрозахранването, параметрите се запазват в паметта на контролера и не се налага да ги въвеждате наново след подновяване работата на уреда.

BURNiT предлага следните модели автоматизирани пелети котли:
burnitPELL EASY 20 kW – компактен и лесен за употреба автоматичен котел със самопочистваща се горелка.
PELL EASY XL 35 kW пелетен котел с допълнителен вграден бункер, оптимизиращ времето за зареждане на гориво.
UB от 27 до 90 KW – комбиниран котел с ретортна горелка, позволяваща горене, както на класически дървесни пелети, така и на агропелети и алтернативни горива – сухи костилки от череши, сливи, кайсии, праскови и маслини.
PLB от 15 до 40 kW – автоматичен пелетен котел със самопочистваща се горелка и възможност за свързване към бункер за гориво с различен обем.
Комплект котел WBS и пелетна горелка Pell от 20 до 70kW – класически котли на твърдо гориво с инсталирана горелка за пелети.
Комплект котел WBS Active и пелетна горелка Pell от 20 до 70 kW – котли на твърдо гориво, с повишена ефективност на горивния процес и инсталирана пелетна горелка.

Накрая, но не на последно място, специалистите на BURNiT са отделили внимание и на външния вид на котлите – всички технологии и функционалности са събрани в компактна форма с изчистени линии в запазеният за марката яркочервен цвят.

Пълната гама отоплителни съоръжения BURNiT можете да разгледате на www.burnit.bg

Нови енергийни системи

Фирмата работи като самостоятелно дружество от 2000 г. с предмет на дейност: производство на бойлери с една и две серпентини, битови електрически бойлери, специални бойлери, слънчеви колектори, термосифонни системи и елементи за слънчеви инсталации. Дружеството се управлява от Общо събрание на съдружници. В началото на 2005г. фирмата внедрява нови мощности в своето производство – закупува най–голямата пещ за емайлирани бойлери на Балкански полуостров и кани специалисти от Германия, които да обучат персонала и да въведат новите съоръжения в експлоатация. Фирмата осъществява успешни продажби с партньори от Германия, Австрия,Дания, Италия, Испания, Чехия, Полша, Румъния, Македония, Сърбия и Черна гора, Украйна, и Гърция. От 2006 г. фирмата разшири своето производство и въведе в експлоатация нови производствени халета на площ от 3,500 м2, където се произвеждат котли работещи с екологично биогориво. По същото време се изгради и нов изложбен и технологичен център на площ от 1,000 м2, в който успешно се извършват обучения и нови технологични разработки.

Прочетете също: