pixel

Отлагат откриването на последния мол в София

mall

Последният строящ се търговски център в София отново отложи отварянето си. Първоначално то беше предвидено за пролетта на миналата година. Новата дата за пускането му в експлоатация беше за април 2015 г., но и тя се отменя. Очаква се Plaza West да отвори врати през есента на тази година.

Сградата все още е на груб строеж, но сред основните причини да не се бърза с пускането в действие на мола е бавното намиране на наематели.

Очаква се също така имотът да промени и собствеността си. Намеренията са сегашният собственик „Стърлинг пропъртис България” да продаде Plaza West на гръцкия фонд NBG Pangаea. Тогава сделка обаче може да стане само след като мола е завършен, уточниха близки до проекта лица пред „Капитал дейли”.

Разгънатата застроена площ на обекта е 37 750 кв.м. Предвидени са 725 паркоместа. Предварителната стойност на инвестицията е 40 млн. EUR.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: