pixel

Община Варна спира строителството в курортите

varna

От днес влиза в сила забраната за строителство в курортните комплекси. Заповедта на кмета на Варна вече е връчена за изпълнение на собствениците на обекти. На „Златни пясъци“ ветото ще засегне пет обекта, а на „Св. Св. Константин и Елена“ – два, съобщи в интервю за Дарик радио главният архитект на общината Виктор Бузев.

Глобата за нарушаване на забраната е от 5000 до 20 000 лева, а при повторно нарушение наказанията са по-драстични.

Главният архитект предлага да бъде въведена буферна зона от границите на курорта, в която също да не може да се извършва строителство по време на туристическия сезон. По негово мнение, ако се строи непосредствено до курортите, също е проблем за туристите.

Строителният бранш във Варна се съживява, смята Бузев. Въпреки че броят на издадените разрешения за строеж е сходен с този за миналата година, се забелязва ръст при изработването на подробни устройствени планове. Много замразени проекти с готова документация започват сега да се реализират.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: