pixel

Община Пловдив изплаща 2 млн. лева на строители

пари

Източник: marica.bg

Без никакви възражения и дебати Общинският съвет гласува вчера  предложението на кмета Иван Тотев за разсрочено изплащане на 2 161 355 лева на консорциум “Инжстрой – Драгиев и ко”.  Сумата представлява остатък от неизплатената цена на извършени и приети строително-монтажни работи за разширяването на бул. “Руски” при моста на Герджика. Фирма “Инжстрой” е осъдила общината на две инстанции и е предявила изпълнителен лист. Ако не заплатим сумата, може да се стигне до запор на банковите сметки на общината, обясни шефът на дирекция “Правна” Илиан Ангелов.

През другата седмица ще се уточнява срокът, в който ще се преведат парите. Проблемът е, че договорът с “Инжстрой” е подписан през 2006 г. за 1,4 млн. лева, а вложената в реконструкцията сума е 3,6 млн. лева. В миналия мандат общината е отказала да покрие разликата и  фирмата е завела дело.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: