pixel

Обновяват панелки в Бургас с изолация от най-висок клас

obnoviavane

Блок № 114 в комплекс „Меден рудник“ ще бъде саниран с изолация от най-висок клас, съобщиха от пресцентъра на Община Бургас.

Изолацията е с графитна промазка и има един от най-високите коефициенти на енергийна ефективност. Материалът има също свойството да спира шума и е влагоустойчив, което ще предотврати образуването на конденз.

Изолацията има 20 години гаранция.

Мерките за енергийна ефективност предвиждат още остъкляване на северните тераси на жилищния блок. За южните това ще се прави по желание на собствениците на апартаменти, съобщава dir.bg.

Вертикалните тръби на ВиК инсталацията ще бъдат подменени изцяло. Стълбищното осветление ще се контролира с фотоклетки и датчици за присъствие, което значително ще намали разходите за обща електроенергия във всеки вход. Цялостен ремонт ще бъде извършен на покрива, което ще спре проникването на вода и течовете на последните етажи.

Мълниезащитата на сградата ще бъде възстановена. Вентилационната система на блока също ще претърпи ремонт. В момента тя не е ефективна. За да работи добре, ще бъдат монтирани вентилатори, които ще се задействат при наличието на влага и ще улесняват циркулирането на въздуха.

Всички ремонтни работи по сградата ще се финансират напълно от Програмата за енергийна ефективност. Очаква се те да започнат през следващите месеци.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: