pixel

Облицовъчни тухли Unika

Randers Tegl

Randers Tegl предлага широка гама от глинени тухли, разработени благодарение на опита на много поколения, които са работили с глина. Компанията управлява производство на тухли в цяла Дания, като произвежда всичко – от ексклузивни тухли с воден удар до масово произвеждани екструдирани тухли.

Серията Unika съдържа устойчиви тухли с воден удар (водните тухли имат уникална текстура в резултат на използването на вода, която се удря от горната част на формите, откъдето идва и терминът воден удар) с много уникални детайли и вълнуваща игра на цветовете. Тухлите Unika са преминали през по-дълъг производствен процес, за да придобият крайния си вид. Тяхната уникална повърхностна структура придава на сградите поразителна, динамична фасада с много вариации. Всяка тухла от серията Unika е изпечена с устойчива цел, за да направи поразително впечатление.

Randers Tegl

Предимства

Вътрешните стени, изработени от глинени тухли на Randers Tegl, спомагат за създаването на приятен вътрешен климат, тъй като акумулират топлина и охлаждат въздуха. През зимата стените предлагат топлина, докато в горещ летен ден имат охлаждащ ефект. Къщите, изградени изцяло от тухлена зидария, се нуждаят от по-малко енергия за отопление.

Интериорната стена, изработена от тухли, не се разрушава толкова бързо, колкото други материали. Тя има по-висока издръжливост и намалява риска от поява на пукнатини. Тухлата е чист естествен материал, който не оказва влияние върху околната среда. Тухлите се изпичат при толкова високи температури, че органичните агенти се елиминират.

Тухлите са 100% неорганични и абсорбират влагата по-добре от другите материали, използвани в строителството. Тази комбинация свежда до минимум риска от поява на мухъл и прахови акари.

Тухлата е тежък материал, който предлага най-добро поглъщане на шума между отделните помещения. Шумът, идващ отвън, също е изолиран, благодарение на дебелите стени. Къщата, направена изцяло от тухли, е инвестиция, която се изплаща в краткосрочен и дългосрочен план.

Снимки: Randers Tegl

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: