pixel

Новото министерство било на строителството

иван данов

Министерството на инвестиционното проектиране трябва да бъде преименувано в Министерство на строителството. Това обяви във Варна министър Иван Данов, който бе гост на международна конференция.

“Сегашното наименование е наложено от формулировки в Закона за устройство на територията. Той е един доста противоречив документ, който трябва да бъде променен и това е една от задачите ни”, каза Данов.

“Във всички западноевропейски държави има регионално и строително министерство. Противник съм на твърденията, че България е специфична държава и трябва да има различни правила”, каза Данов по повод атаките от опозицията заради разделянето на МРРБ на две ведомства. Министърът окачестви като неособено аргументирани искания от ГЕРБ вот на недоверие на кабинета заради това решение.

“Ние вече работим. Дотук сме похарчили 50 000 лв. Повечето от 125-те служители още се трудят по коридорите. Въпреки това успяхме да направим анализ на ситуацията, която заварваме. Наследили сме една даденост, за която и предшествениците ни не са виновни. Просто повече от 20 г. проектирането и строителният бизнес са били на автопилот, което естествено води до отлив на инвеститори”, коментира министърът. Той бил убеден, че у нас се строи изключително скъпо.

Източник: trud.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: