pixel

Нова модулна система за безопасно скеле

Altrad plettac assco

От десетилетия Altrad plettac assco GmbH работи непрекъснато върху по-нататъшното развитие на своите продукти за повече безопасност при използването на скелета. С модулната система за скеле IQ, един от най-големите производители на скелета в Европа се фокусира едновременно върху рентабилността и безопасността.

Системата IQ предлага възможност от едно обезопасено място към следващата позиция да се създаде странична защита, която остава монтирана през цялото време на използване на скелето. Системата за модулни скелета IQ се монтира отвън (встрани от фасадата). Освен това може да се използва и вътре, от страната на фасадата. Парапетите Plettac и Assco допълват съществуващите модулни системи за скеле Plettac contur и Assco futuro със своята иновативна конструкция. Те трябва да позволяват лесен монтаж и демонтаж на водещата странична защита без загуба на време. Парапетите IQ могат да бъдат преоборудвани с малко допълнителни усилия, ако трябва например да се вкарат обемисти стоки в скелето или да се добави стълбищна клетка на по-късен етап.

Altrad plettac assco

Парапетите IQ са оборудвани със здрава, специално триизмерно огъната кука от едната страна и въртяща се глава за свързване на модула от другата. Диаметърът на парапетите IQ е 38 мм, което позволява ниско тегло на компонента и малко място за съхранение. Предпазните парапети IQ се предлагат за ширини на отсека от 1,06 (SL100)/1,09 (quadro 100) до 3/3,07 м.

Според производителя с много малка инвестиция в новите модулни предпазни парапети IQ, използвайки стандартните вертикални стойки от комплекта за модулно скеле Plettac contur или Assco futuro, може да създадете скеле за фасади и помещения с интегрирани водещи парапети. „Тъй като предпазните парапети IQ могат лесно да се монтират и около ъглите, тук виждаме огромен потенциал за вътрешните и модулните скелета в промишленото строителство“, коментира генералният мениджър на Altrad plettac assco, Ралф Дейтенберг.

Снимки: Altrad plettac assco

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: