pixel

Нов протест срещу застрояването в столицата

protest

Граждани отново протестираха срещу застрояването в столицата пред сградата на Столичната община. Два протеста посрещнаха пред столичното кметство общинските съветници, дошли за заседание.

Повечето от дошлите граждани настояваха за спиране на презастрояването. Други столичани пък бяха дошли да протестират срещу промененото име на част от бул. „Янко Сакъзов“ в „Конрад Аденауер“.

Протестите забавиха заседанието на Столичния общински съвет, тъй като част от групата съветници от ГЕРБ проведе среща с участниците и от двата протеста.

Жители на район „Младост“ и на квартал Симеоново дойдоха, за да заявят отново, че са против застрояването на кварталите. Те получиха покана от председатели на комисии на Общинския съвет да присъстват на редовните им заседания със свои предложения.

Николай Стойнев от ГЕРБ информира хората, че Общинският съвет е подготвил промени в закона за устройството и застрояване на Столичната община, които са внесени в Народното събрание и ако бъдат приети, Общинският съвет ще има право да разрешава или съответно да забранява строителство, срещу което са жителите на съответния район, след като се допита до хората.

Жителите на „Младост“ поискаха да бъде спряно започналото строителство, докато тече проверката на столичния кмет Йорданка Фандъкова на всички разрешения за строеж в квартала. За това ще настоява и Даниела Иванчева, новият кмет на „Младост“, която днес положи клетва.

Общинските съветници от ГЕРБ се ангажираха да се съобразят и с желанието на хората, които протестират срещу смяната на името на част от бул. „Янко Сакъзов“ на „Конрад Аденауер“ и решението им от 27-ми юли ще бъде отменено.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: