pixel

Нов акумулаторен нагер за бетон

Bosch

Бърз, мощен и безпрахов: Bosch разширява своята Professional 18V System с първия акумулаторен нагер за бетон. С GNB 18V-38 Professional лесно и с една работна стъпка се закрепват профили за сухо строителство към бетонни или стоманени основи.

Според компанията новият нагер спестява на професионалистите както много време, така и ненужно запрашаване. В крайна сметка, без използването му първо ще трябва предварително да се пробиват дупките и да се закрепват профилите с дюбели и винтове. Освен това GNB 18V-38 Professional работи без газов патрон, което, според производителя, значително намалява експлоатационните разходи и времето за настройка и поддръжка.

Използване на батерии от различни производители

Безчетковият двигател Biturbo на GNB 18V-38 Professional е проектиран за по-голяма стабилност и в комбинация с новоразработената силна пневматична пружина дава възможност за надеждно забиване на пирони в твърда основа. За ефективна работа при минимално тегло Bosch препоръчва използването на батерия Pro Core18V с капацитет 4,0 Ah. Това позволява на GNB 18V-38 Professional да забива до 500 пирона с едно зареждане на батерията.

Professional 18V System покрива с 18 волта и всички други работни приложения, а благодарение на независимия от производителя Amp-Share Alliance излиза дори извън гамата на Bosch. Всички инструменти – от компактния винтоверт до резачката и триона със сравнима мощност на 2000-ватов мрежов агрегат – могат да работят с една и съща 18-волтова литиево-йонна батерия и само с едно зарядно устройство. Това спестява време, място и пари на майсторите.

Комплексно сертифициране

Според Bosch акумулаторният нагер за бетон GNB 18V-38 Professional с неговите поцинковани и закалени пирони, които се предлагат с дължина от 16 до 38 мм за бетон и вароциментови тухли и с дължина от 13 до 19 мм за стомана, представлява една идеално съгласувана система. Благодарение на европейския сертификат ETA/CE и американския сертификат ICC професионалистите в областта на сухото строителство могат да разчитат на декларираните натоварвания, а оттам и на ефективността на пироните. Това е важно доказателство за участие в обществени поръчки. В допълнение към инструмента, всички пирони на Bosch са сертифицирани съгласно стандарта ICC, а сертификатът ETA/CE е наличен за трите най-разпространени варианта на пирони за бетон с дължина 25, 32 и 38 мм. Всички пирони се предлагат в опаковки от по десет броя с 1000 пирона в опаковка.

Bosch

Висока ефективност в съчетание с висока защита на потребителите

Лесното управление на GNB 18V-38 Professional увеличава производителността на строителната площадка. За да се предпази потребителят, инструментът се задейства, само когато челната част се притисне към основата и след това за кратко се натисне главният ключ. Челната част трябва да се повдигне за кратко преди всякаква по-нататъшна настройка. Дълбочината на проникване може да се регулира прецизно.

Вграденият механизъм гарантира, че акумулаторният нагер за бетон работи, само когато магазинът е пълен. Той побира 22 пирона, като по желание се предлага и по-голям магазин за 42 пирона. А ако някой пирон все пак се заклещи – например поради замърсяване в челната част на инструмента – той може лесно да бъде отстранен с помощта на доставения щифт за пробиване.

Без значение къде се работи, ярката LED светлина винаги осветява добре работната зона. Потребителите могат да следят състоянието на батерията и устройството чрез контролния панел. Дисплеят с информация за състоянието използва различни цветове, за да сигнализира на потребителя дали и какво действие е необходимо. Това му дава пълен контрол над неговия инструмент по всяко време. GNB 18V-38 Professional ще бъде на разположение от септември.

Компанията е представена на българския пазар от Bosch България.

Снимки: Bosch

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: