pixel

Нотариусите ще издават имотни скици

скица

Министерството на инвестиционното проектиране ще инициира промяна на Закона за кадастъра и имотния регистър, така че нотариусите също да имат право да издават имотни скици.

За това се споразумяха министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов, нотариалната камара, правосъдното министерство и агенцията по кадастър.

Възможността нотариусите да издават имотни скици се обсъжда отдавна като начин да се облекчат имотните сделки. В момента представителства на агенцията има само в 28-те областни града, докато нотариуси има във всяко населено място, по един на всеки 10 000 жители. Преди няколко години нотариусите получиха пароли за достъп до регистъра с имотни скици. Още тогава те се оплакаха, че между 50 и 90% от имотните скици са пълни с грешки.

Източник: trud.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: