pixel

NLÉ Architects показа прототип на плаващо училище в Китай

NLÉ Architects пуснаха четвъртия си прототип на платформено училище „Makoko“, което представлява сглобяема система за изграждане на вода.

Прототипът е разработен като част от изложбата Cosmopolis и е инсталиран в езерото Jincheng. Освен с природосъобразни качества, проектът се вписва в динамиката на 2,200 годишната история на една гениална напоителна система, построена през 256 г. пр.н.е., която все още се употребява и днес. Благодарение на нея югозападната Съчуан провинция е без наводнения и суша, което я прави един от най-плодородните и икономически развити градски и селскостопански райони в Китай.

Трите плаващи конструкции са изработени от дърво и местен бамбук, и обуславят концертна зала на открито, закрито изложбено пространство и малък информационен център, обединени около общ площад.

Изложбата Cosmopolis представя произведения на изкуството и програми на почти 60 творци и групи, изследващи екологията и технологиите. Те представят използване на интелигентни технологии, имащи за цел да запазят екологичното равновесие.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: