Небостъргач под формата на роза

nebosturgach

Разбира се, този небостъргач е с етикет Made in China. Проектът е разработен от местното архитектурно студио UA Studio 7. Предполага се, че 60-етажната сграда с височина 280 метра, ще бъде разположена в китайския град Фушун. Разгънатата му застроена площ ще е 31 000 кв.м.

Проектът е част от новата визия на града. „Розата” ще се намира на брега на реката в центъра на Фушун. В района е предвидено още строителството и на 5-звезден хотел.

Небостъргачът ще бъде разположен в непосредствена близост до знамения „Пръстен на живота” – нестандартна сграда под формата на пръстен. Отстрани небостъргачът ще прилича на цвете, все едно е израснал от пръстена. Сградата ще се състои от шест части, които ще са под формата на листа на роза. В нея ще се предлагат офис площи клас „А” и апартаменти. Паркингът ще бъде разположен на две подземни нива.

„Розата” има за цел да символизира достигнатите постижения в иновационните технологии в региона, както и да служи за ориентир на местните жители и гости на града.

Строителството на сгради под формата на цветя са нова тенденция в китайската архитектура. Преди няколко години австралийски архитекти разработиха проект за ултрамодерна библиотека – Dalian Library.

Източник: fakti.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: