pixel

Най-трудната метростанция от третия лъч

orlov-most

През последните седмици активно се заговори за започване строителството на третия метродиаметър. Началото му ще бъде поставено със спирката при театър „Зад Канала”. Геоложките проучвания започват през ноември тази година, а ефективното строителство се очаква през 2016 г.

Най-трудната метростанция от третия лъч ще бъде тази при „Орлов мост”, коментират специалисти. Това ще наложи промени в организацията на движение при Орлов мост. С ремонта се възражда и идеята за три нива на движение в района. Предвижда се движението на коли по бул. „Христо и Евлоги Георгиев” да става през тунел. По бул. „Цариградско шосе” ще се минава на кота 0, а третото ниво ще бъде третият метродиаметър.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: