pixel

Най-силните и най-слабите имотни пазари в света

Хонконг

Източник: fakti.bg

Възстановяването на пазара на недвижими имоти в световен мащаб започна. Това сочат най-новите данни на консултантската компания Knight Frank. От 55 държави, включени в изследването, в 35 се наблюдава ръст в цените на жилищните имоти. Данните сравняват първото тримесечие на тази година със същия период на 2012-а.

Най-силен ръст в ценово отношение се наблюдава в Хонконг – 28%. На второ и трето място са Китай и Дубай, съответно със 23.8% и 21.1%.

В другият край на класацията е Гърция. Там обезценката на имотите на годишна база е 11.8%. Значително поевтиняване се отчита в Испания и Португалия, съответно 7.9% и 6.9%. На четвърто място е Италия с 4.1%. Петата позиция е за Ирландия, където имотите са загубили 3% от стойността си през първото тримесечие на 2013-а спрямо същия период на миналата година.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: