pixel

Multipor влезе и в MegaMall Люлин

multipor

Наскоро отвори врати най-новата придобивка на столичния квартал Люлин – MegaMall Люлин. Всеки, който е минавал покрай него във фазата на строеж е забелязал с какви бързи темпове се изгражда той. Инвеститор на мола е Магнум България Гама ООД, а качественото строителство е поверено на австрийската фирма Щрабаг ЕАД. MegaMall Люлин е най-големият обект в България, на който са използвани новите минерални топлоизолационни плочи Multipor.

Друг обект със сериозно присъствие на Multipor в него е Експо 2000 в Лозенец. И в двата обекта инвеститорите изолират подземните паркинги с Multipor, водени от съображенията за най-висок производствен стандарт. Инж. Антон Бричков, проектов мениджър на „Щрабаг България”, разкрива, че определящи за избора на материала при изграждането на MegaMall Люлин са както добрият му външен вид, така и лесната му последваща експлоатация.  „Multipor e наистина иновативен продукт за нашия пазар. Първото, което ни направи впечатление и предопредели избора му, бе безупречният му търговски вид, който напълно съвпадна с нашите очаквания материалът да придаде завършен изглед на вътрешността и да предразположи клиентите ни да се чувстват отлично на територията на мола. Другото, което ни хареса е гаранцията, че дори плочата да бъде повредена, впоследствие тя лесно се репарира”. Той допълва още, че важни критерии, за изпълнението на които инвеститорът особено държал, били пожарозащитата, икономичността и бързината на работа. „Предварителните проучвания, които направихме, потвърдиха, че Multipor предлага комплексно рещение и за трите. От една страна, той е негорим, от друга, не дай си Боже, дори и най-лошото да се случи, не отделя токсини, защото е произведен от минерални суровини: вар, цимент и пясък. Работихме изключително бързо с него  и според мен напълно решихме проблема със значителните загуби на енергия, които по правило неизолираните подове и тавани причиняват”, завършва инж. Бричков.

multipor

Произвеждан от екологично чисти суровини според най-съвременните и иновативни технологии, Multipor е базиран на производствената концепция за „система в системата” и представлява завършена изолационна система. Плочите съчетават качества, които всеки инвеститор би оценил:

– топлоизолационна способност;
– негоримост;
– паропропускливост.

Траен, негорим и топлоизолационен, Multipor е изпитано оръжие, което никога не засича в борбата срещу безконтролното топлоотдаване на сградите и високите сметки за ток и парно. Възползвайте се от успеха, който носи, и се радвайте на „чисти” и ефективни бизнес стандарти.

Xella Bulgaria

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: