pixel

Море на покрива

more-na-pokriva

Представяйки си „дома мечта” обикновено разполагаме басейна някъде вътре в сградата или на двора. Навсякъде другаде, но не и на … покрива. Архитектът, проектирал къщата „Медуза” в Марбеля, на Средиземноморското испанско крайбрежие, е избрал именно покрива, за да построи басейн. Решението е било продиктувано от факта, че съседните сгради са разположени много близко до къщата и блокират изгледа към морето, докато от покрива на имота то се вижда с цялото си величие. Особеното на басейна е, че той се явява таван на помещенията, които са разположени на последния етаж.

Четириетажната постройка разполага с пет спални. Има две вити стълби – едната води към басейна на покрива, а другата – към дневната и спалните. Благодарение на стъклените стени помещенията винаги са отлично естествено осветени. На първия етаж е разположена сауната и кухнята. Малък асансьор доставя храна и напитки до останалите три етажа на къщата, включително и басейна на покрива.

more-na-pokriva

fsdfsdf

more-na-pokriva

Източник: fakti.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: