pixel

Монтана с още два договора за саниране

sanirane

Кметът на община Монтана Златко Живков подписа още два договора за саниране на 54 апартамента. Там, където съседите имат общо съгласие нещата вървят добре, каза градоначалникът. Още това лято ще започне санирането на жилищата на собственици от две сдружения, създадени за участие в националната програма.

Сдружение „Солидарност“, с представител Божидар Цветков е създадено от собствените на един вход на верига от жилищни блокове в началото на ул. „Св. Климент Охридски“. Сградата е построена през 1976 година и е за ремонт. Тя е на 5 етажа и в нея има 15 апартамента. Сдружение „Жеко“ е на собствениците на два входа на блок в ЖК „Младост“ 1 с управител Трифон Борисов. Единият вход е панелен, а другият тухлен. Построени са през 1983 и 1987 година и в тях има общо 39 апартамента, съобщава 24chasa.bg.

Досега в община Монтана са подписани 10 договора за саниране.

Първо се започва с техническото обследване, за да се види годна ли е конструкцията и трябва ли да се предприемат някакви укрепващи работи, уточни Александра Писарска, представител на една от петте фирми, на които е възложено енергийното обследване на сградите.

30 жилищни блока чакат саниране в Монтана, обяви още кметът. Вече се подготвят техническите паспорти на 8 от тях в ЖК „Плиска и два в ЖК“Аврора“.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: