Монако разширява територията си в Средиземно море

monako

Проектът за създаване на град във водата в Монако вече е в ход, а стойността му е 842 млн. EUR. На територията на новия град ще бъдат изградени 60 000 кв.м. жилищна площ, както и офиси, парк, вътрешно пристанище и правоъгълна крайбрежна улица.

Залага се на екологичното строителство. Проектът е така разработен, че да не навреди на флората и фауната в Средиземно море. Преди да започне реализирането на проекта много от водораслите и бисерните миди са били преместени, съобщават fakti.bg.

Основите на новия град ще бъдат специални бетонни колони с височина 26 метра. Те ще се строят направо в морето на специален плаващ док. Според предварителните планове градът трябва да е готов през 2025 г.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: