pixel

Модернизират детски градини и училища в Бургас

detski gradini

Модернизирането и обновяването на учебната и спортната база в училищата в Бургас продължава и през следващата година, обяви зам.-кметът Йорданка Ананиева.

Предстои да започне изграждането на нова детска градина в районен център „Меден Рудник”, която ще притежава висок клас енергийна ефективност и ще носи характеристиките на иновативна високо енергийно ефективна детска градина с капацитет над 130 деца. Тя ще разполага с шест детски площадки, игрище за минифутбол и баскетбол и зеленчукова градинка.

Ще бъде обновено дворното пространство на ОУ „Братя Миладинови” с реновирани и изградени нови площадки за баскетбол, комбинирана площадка за футбол и хандбал, две площадки за волейбол, площадка за мини футбол, лекоатлетическа писта за бягане, фитнес на открито и площадката за безопасност на движението, съобщава dir.bg.

Изцяло обновен ще бъде и дворът на училище СОУ „Петко Росен”. То ще се сдобие благоустроено и реновирано дворно пространство и спортни площадки за футбол, хандбал, тенис, волейбол и открита фитнес зона.

Реконструкция на филиала на детска градина „Ханс Кристиан Андерсен” в комплекс „Лазур” и внедряване на мерки за енергийна ефективност в сградата, с което капацитетът на детското възпитателно заведение ще се увеличи на 120 деца. Ще бъдат изградени и подходящи площадки за игра на открито, отговарящи на съвременните нормативни изисквания.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: