pixel

Maze Tower в Дубай влезе в рекордите на Гинес

maze tower

Книгата с рекордите на Гинес призна небостъргачът Maze Tower (кула „Лабиринт”) за сградата с най-големия вертикален лабиринт в света. Той е разположен на една от стените на 55-етажната сграда, която се намира във финансовия център на Дубай. Лабиринтът всъщност е направен от балконите, които изобразяват сложен пъзел. Краят му е на последните няколко етажа, където завършва със светещ екран, изобразяващ логото на фирмата инвеститор.

Фасадата на Maze Tower е направена от стъкло, както и бразилски гранит Verde Bahia. През нощта лабиринтът се вижда най-ясно, благодарение на ярките цветни светлини, съобщава fakti.bg. „Искахме да направим лабиринт, който да изглежда все едно е изрязан от огромна скала, при постоянна игра на светлини и сенки”, обяснява Хасан Абдулла Ал Ростамани, вицепрезидент на инвестиционната компания Al Rostamani Group.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: