pixel

Mapei Group придоби Profilpas Group

Mapei

Продължавайки своята стратегия за растеж с цел разширяване на гамата от строителни продукти и решения в полза на своите клиенти, Mapei Group придоби Profilpas Group.

Основана през 1976 г. от Франко Паскуали във Вигодарзере в провинцията Падуа, сега Profilpas е мултинационална компания, специализирана в производството и продажбата на профили за под/стени и аксесоари за монтаж, в която работят над 160 служители.

Групата Profilpas произвежда в двата си завода (в Cadoneghe, Италия и Kutno, Полша) и има търговски дружества във Франция, Испания, Португалия, Германия, Чехия, Русия и Обединените арабски емирства.

Благодарение на придобиването на компанията, Mapei ще разшири своя международен отпечатък, като в момента оперира в световен мащаб чрез 100 дъщерни дружества в 57 държави и 86 производствени предприятия, в които работят общо над 11 000 служители.

Компанията е представена на българския пазар от Мапеи България.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: