pixel

Лошото време срина строителния сектор в Германия

строителство

Източник: fakti.bg

Зимата на 2013-а се оказа лоша за строителния сектор в Германия. Снегът, дъждът и лошите метеорологични условия, които се проточиха чак до април, са причина за много недовършени в срок строителни обекти. Подобна картина във Федералната република не се е наблюдавала от 14 години насам.

С 3% е намалял обемът на издадените разрешителни за строеж през първите четири месеца на тази година в сравнение със същия период на 2012-а. Редица експерти в сектора обаче са оптимисти и са сигурни, че до края на годината ще успеят да компенсират загубеното. Доказателство за това е, че през последния месец се наблюдава ръст в заявките на строителните компании, който е най-голям от март 1999 г. насам.

Лошият старт в строителния сектор в Германия се отрази негативно и на заетостта. През април 2013 г. 732 000 души са работили в него, което е със 16 000 души (около 2%) по-малко в сравнение със същия месец на миналата година.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: