Liong Lie завърши бляскавия Goud Souk в Холандия

Gold Souk

Наподобявайки пещерата на Аладин, Златният базар (Gold Souk), проектиран от архитектско бюро Liong Lie, е дом за съкровищата на 29 търговци на злато. Намира се в град Бевервийк, Холандия, където е и най-големият открит пазар на злато за търговци и занаятчии.

Дългата 35 метра фасада се отличава с променливи и релефни триъгълни златни панели и подканва посетителите да влязат в пещерата и да разгледат съкровищата вътре. Между панелите е вградено осветление. Така златната фасада изглежда бляскава ден и нощ, придавайки на Gold Souk усещане за лукс, съобщава arhitektura.bg

В контраст с лъскавия екстериор, дизайнерите са се спрели на много по-сдържан интериор. Всичко е в черно, включително отразяващите под и таван. Чрез слабо осветление вниманието е насочено към блестящите изделия зад витрините. Силата е в простотата, а многостранните форми на витрините осигуряват голяма витринна площ и отлична видимост към златото вътре.

Сградата и прилежащия към нея терен са проектирани с най-високо ниво на сигурност, а витрините са с вградена защита против разбиване, с цел предотвратяване на кражби. Обърнатите пирамиди на фасадата не са там само за украса, но и осигуряват защита на сградата, както и подчертават нейния уникален характер.

Gold Souk

gsdfhgdfh

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: