pixel

LED лампа достига рекордно висока яркост

led

Производителят на осветителни тела Cree пусна най-яркия в света светодиоден модул с индекс на цветопредаване над 90 CRI. Моделът е част от линията LMH2 LED Series и се отличава с енергийна ефективност 85 лумена на ват, а общата яркост достига 6 000 лумена.

Според разработчика, новото устройство е идеална алтернатива на 100-ватовите керамични метал-халогенни лампи. LMH2 LED консумира с 30% по-малко електроенергия и има три пъти по-дълъг живот. Такива лампи намират приложение в търговски центрове, аерогари, изложбени зали, театри и други заведения.

Преди появата на LMH2 LED с яркост 6 000 лумена, на пазара не и имало LED решение със стандартни размери, което напълно да удовлетвори изискванията за осветление в просторни помещения, коментират експерти от индустрията.

В серията MLH2 LED влизат също модели с яркост 850, 1250, 2000, 3000 и 4000 лумена. Новите лампи вече са достъпни за клиентите на Cree.

Източник: greentech.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: