pixel

Кувейтска фирма осъди Летище „София“ заради забавени разрешителни за строеж

летище София

Източник: vestnikstroitel.bg

Кувейтският строител на пистите на Терминал 2 – “Mohammed Abdulmohsim Al-Harafi and Sons” спечели делото срещу „Летище София” в Парижкия арбитражен съд. Aерогарата e осъдена да изплати 38 млн. долара обезщетение.

Чуждестранната фирма построи пистата на новия терминал на софийското летище, финансирана със заем от Кувейтския фонд за развитие. После изпълнителят заведе иск срещу „Летище София” за забавяне на разрешителните за строеж, оскъпяване на работата и неизплатени суми. Тогава от министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията заявиха, че компанията не е представила фактури за допълнителните си разходи и затова те не са й покрити. В крайна сметка Парижкият арбитражен съд се е произнесъл в полза на кувейтската страна.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: