pixel

Концептуален проект на 4M Architecture в северен Ирак

proect

BC Prestige представлява трансформация на градската среда посредством смесена смеха, проектирана от 4M Architecture и rrgA. Проектът е предвиден за строителство в град Арбил, Северен Ирак.

Предвидени са 2,500 луксозни жилища, както и търговски, социални зони и места за отдих. Динамиката е постигната с помощта на смели екстравагантни форми.

BC Prestige има за цел да се превърне в нов културен център в развиващия се град и да бъде жизнен символ на областта. Това се постига чрез превръщане на местната топография в предимство и интегриране на ниско етажните структури около центъра на града, съобщава arhitektura.bg.

Проектът е проектиран така, че да подчертае гледките от апартаментите към историческия замък и зелената част на града. Площадът, зелените зони, тераси и градини са важна част от проекта. Те предоставят нужните области за отдих и почивка в зона на града, където подобни места не са много.
В сравнение с обикновените жилищни сгради в Арбил, BC Prestige много явно предизвиква традиционните схващания за архитектура, чрез използването на нови идеи и разбирания за модерните форми, които са в силен контраст с историческите модели в града.

proect

ногтногт

proect

гяаг

proect

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: