pixel

Кой ще промени облика на Варна

varna

До 15 юни архитектите Жулиан Начев, Тодор Господинов и Виктор Бузев трябва да внесат в община Варна своите концепции как виждат архитектурното развитие на морската ни столица. Това са тримата кандидати допуснати до конкурса за главен архитект на Морската ни столица.

Кой от тях ще заеме поста на главен архитект ще стане ясно след като се оценят способностите им за стратегическо управление на общинското направление, стратегия за изпълнение на Общия устройствен план на Варна. До събеседване ще стигнат кандидатите, получили оценка над 4, съобщават fakti.bg.

Що се отнася до професионалното развитие и достижения на кандидатите, то арх. Тодор Господинов е главен архитект на столичната община „Лозенец”. Арх. Жулиан Начев е известен с първото си място в конкурса „визия за Варна” през 2014 г. и реализираното в момента на проект „Ветрилата” на кръгово при варненския булевард „Атанас Москов”. Арх. Виктор Бузев е сега заемащия временно длъжността главен архитект на Варна от април 2014 г. Преди това е бил на същия пост на морските общини Бяла и Балчик, както и на варненския район „Аспарухово”.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: